Wariacje KULINARNE
Same smakołyki wokół!
Przedszkolaki w akcji!
DZIEŃ CHLEBA
Przedszkolaki z Chrzelic obchodziły Dzień Chleba. Na śniadaniu wszyscy zajadliśmy się świeżutkimi rogalikami i bułeczkami, a na zajęciach poznaliśmy proces pieczenia chleba. Po przygotowaniu ciasta drożdżowego obserwowaliśmy jak rośnie odstawione w ciepłe miejse i piecze się w piekarniku. Najlepsze czekało nas na koniec - po wystygnięciu zjedliśmy nasz chlebek z masełkiem i dżemkiem truskawkowym... pyszności! /M. Przybyszewska/
TYGRYSKI z przedszkola w Łączniku piekły BUŁECZKI /E. Antoszczyszyn/
OD KROWY DO SERA
Dzieciaczki z chrzelickiego przedszkola w ramach zajęć postanowiły przeprowadzić eksperyment i sprawdzić, czy aby na pewno ser można zrobić z krowiego mleka? Starym, domowym sposobem udało nam się udowodnić, iż rzeczywiście mleko jest niezbędnym składnikiem do wyrobu sera. A sam ser wyszedł nam pysznie! /M. Przybyszewska/